Editorial

Oportunitat perduda, vaga al Prat

La decisió dels vigilants d’Eulen de rebutjar la proposta de la Generalitat per desbloquejar el conflicte laboral obre una nova dimensió en la gestió del col·lapse de l’aeroport del Prat. Els empleats han considerat correctes les millores en la formació i l’augment del personal destinat a la vigilància dels passatgers que embarquen, però no han acceptat la millora dels 250 euros mensuals que sí que avalava la companyia. La decisió és respectable, com ho pot ser a partir d’ara la de les administracions responsables de l’oferiment d’un servei digne a l’aeroport, en aquest cas Aena i l’Estat espanyol, i pel que fa a la mediació, el Departament de Treball del govern. El pitjor és que els representants dels treballadors han perdut autoritat sobre l’assemblea i no saben, a hores d’ara, com reconduir el desacord. El descontrol en la vaga al Prat es produeix en una situació d’alerta per la seguretat a tot Europa, en uns mesos en què no es pot baixar la guàrdia en aquest àmbit. L’empresa va avançar que no podia anar gaire més enllà i el Ministeri de Foment i la Generalitat estaven sorpresos que no s’hagués votat la proposta preconsensuada a la taula de negociació.

El conflicte entra en una etapa de difícil resolució però que augura mesures més dràstiques, i que perjudicaran encara més els milers d’usuaris. l’Estat ja prepara els agents de la Guàrdia Civil per si han d’intervenir i fer-se càrrec de la tasca dels vigilants, fet que tampoc no n’asseguraria la fluïdesa. El perill rau també en el fet que l’empresa concessionària no vulgui ja negociar i que l’opinió pública comenci a culpar els vigilants d’irresponsables en mantenir obert l’estira-i-arronsa. Aquest fet enquistaria el conflicte i desacreditaria encara més una infraestructura cabdal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia