Editorial

Barcelona, al mapa del terrorisme

Barcelona és un destí turístic de primer ordre i, a més, com altres ciutats europees, representa els valors de la modernitat i la tolerància, molt odiats pels sectaris. Com ha passat abans en altres ciutats europees, el terror va colpejar ahir a la tarda la capital de Catalunya. Les víctimes: turistes i ciutadans que disfrutaven d’una tarda assolellada d’agost. Els autors? Estat Islàmic se’n va atribuir l’autoria, però no importa l’adjectiu amb què s’autodenominin: no són musulmans, sinó criminals comuns que utilitzen alguns versicles de l’Alcorà per mirar de donar respectabilitat als seus actes criminals. És una constatació important davant la temptació d’atribuir el succés de Barcelona a l’absència de mà de ferro contra la immigració.

Barcelona ja figura al mapa de les ciutats víctimes del terror. Són uns actes que no necessiten grans inversions ni sofisticats coneixements per fabricar bombes. N’hi ha prou amb saber conduir. Barcelona és una ciutat coneguda a tot el món. Per això mateix estava en el punt de mira d’aquells que volen estendre el seu missatge no amb arguments, sinó amb la por. El ressò mundial estava assegurat.

Temps hi haurà en els pròxims dies per esbrinar què ha fallat, si els terroristes estaven o no fitxats i si estaven o no sota vigilància. Però aquí hi ha una primera lliçó: en qüestions de seguretat, ja que és un afer que afecta el conjunt de les persones que es mouen per les ciutats de Catalunya, la coordinació entre totes les policies ha de ser màxima i no pot quedar enterbolida per recels polítics. El terrorisme ha esdevingut un fenomen global que afecta tothom. En aquesta lluita contra el terror cec i sectari s’hi han d’implicar totes les autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia