Editorial

2017, l’any de Catalunya al món

L’any que tanquem avui és ja l’any de Catalunya. Efectivament, Catalunya s’ha donat a conèixer i s’ha posicionat al món com mai havia passat, i, malgrat que no s’ha aconseguit –a causa de la brutal repressió judicial i policial espanyola– l’objectiu de la independència del país, el cas català és des de fa uns mesos damunt la taula de totes les cancelleries i els principals governs mundials. El camí fet per Catalunya no s’ha acabat encara, però podem dir que el coneixement de la realitat catalana, que abans s’havia d’explicar pacientment superant una evident ignorància i també nombrosos prejudicis, és ara mateix un fet en la majoria de ciutadans europeus i, per què no, també de la resta del món. La tasca feta per la dissolta diplomàcia catalana ha estat clau, però també hi ha ajudat la persistència del govern i de molts ciutadans anònims. Naturalment, malgrat les seves conseqüències negatives, la repressió espanyola ha estat un important altaveu per a les reivindicacions catalanes, sobretot a partir de la nefasta intervenció policial de l’1 d’octubre.

Repassar El Punt Avui Dossier que els lectors han trobat amb el diari d’avui dona fe de la capacitat catalana de mobilització ciutadana –els ciutadans no han parat de reivindicar al llarg de l’any, encara més des que hi ha presos polítics–, però també de la resiliència i l’esperit de superació d’una societat que ha sabut sobreposar-se a moments especialment complicats i difícils, com ara els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils de l’agost passat. L’any 2017 acaba amb la reafirmació a les urnes –en unes eleccions convocades per la repressió il·legítima del govern espanyol– de l’independentisme i obre les portes a un any, el 2018, en què Catalunya serà, ben segur, de nou protagonista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia