Editorial

Només hi ha una decisió possible

El Suprem anunciarà, previsiblement, avui si deixa en llibertat el vicepresident del govern català Oriol Junqueras, empresonat injustament des del 2 de novembre. Els tres jutges del Suprem, dos de conservadors i un de progressista, només tenen al davant una decisió possible, la de deixar en llibertat Junqueras, de qui s’estan conculcant els drets més bàsics mantenint-lo en presó preventiva. Drets tan elementals per a algú que no ha estat declarat culpable, com el de la participació política o el de poder estar amb la seva família. Tot això sense tenir en compte que les acusacions de la fiscalia se sustenten en un relat dels fets totalment allunyat de la realitat com quan, per exemple, s’assegura que es van produir comportaments violents per part dels independentistes els dies 20 de setembre i 1 d’octubre. Una violència que si algú va exercir van ser, justament, les forces de seguretat espanyoles. Violència desproporcionada i totalment fora de lloc. La fiscalia va mantenir ahir aquest relat fora de lloc, obviant que, com va posar en relleu l’advocat d’Oriol Junqueras, el que es debatia en la vista d’ahir no eren pas els fets sinó les raons per les quals es manté a la presó el vicepresident català.

El Suprem ha de valorar també, a l’hora de prendre la seva decisió, fins a quin punt no estarà interferint si, per exemple, manté Junqueras empresonat, en la vida política catalana. I si no condiciona, de manera totalment arbitrària, el que el passat dia 21 de desembre van decidir a les urnes els catalans. Tot plegat, sense oblidar que allò just seria deixar en llibertat també avui mateix els altres tres presos polítics catalans, tancats també injustament per una justícia espanyola cada cop més desacreditada al món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia