Editorial

L’escola serà sempre nostra

La comunitat educativa sortirà aquesta tarda als carrers de Barcelona en una gran manifestació per defensar el model d’escola catalana de l’amenaça d’involució que arriba ja sigui dels plans del govern espanyol de liquidar la immersió lingüística imposant el castellà com a llengua vehicular, de propostes polítiques que busquen recentralitzar i uniformitzar l’educació o de denúncies judicials com les interposades arran de l’1 d’octubre, que pretenen coaccionar els mestres a l’hora de tractar a classe els temes que afecten la societat catalana. Aquests atacs, llançats des de la demagògia i des de plantejaments ideològics, s’han intensificat amb l’aplicació de l’article 155 i la destitució del govern i han generat incertesa i indignació a parts iguals no només en la comunitat educativa sinó en general a tota la societat, que fa dècades que consensua aquest model d’escola i en constata el seu èxit a garantir la integració d’una sola comunitat competent en les dues llengües cooficials.

El que està en risc no és la immersió lingüística en si –avalada en repetides ocasions pels resultats acadèmics i per organismes internacionals–, sinó la segregació dels alumnes segons la seva llengua materna, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes de Catalunya. És per això que avui és especialment important enviar un missatge clar i contundent de suport a l’escola catalana, al seu model i als professionals que el fan possible. I la millor manera de fer-lo visible és omplir altre cop el carrer de pares i mares, famílies senceres, mestres, directors d’escola, funcionaris, etc., en un clam massiu, cívic i transversal per sobre d’ideologies, que recordi i deixi clar a qui correspongui que la societat catalana està al darrere de la seva escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia