Editorial

Incertesa més enllà de la investidura

La política catalana viu en la incertesa per l’acció de la justícia espanyola contra el govern de Carles Puigdemont i alguns diputats de la majoria independentista al Parlament, però també per les dificultats que aquesta majoria es concreti en unitat d’acció. Ahir l’abstenció dels quatre diputats de la CUP va fer fracassar la investidura de Jordi Turull com a 131è president de la Generalitat de Catalunya. I demà es repetirà la votació, no pas amb la incògnita del resultat, que la CUP ja ha avançat, sinó amb la incògnita de si el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena permetrà la presència a l’hemicicle de Jordi Turull, que podria ser a la presó igual que els diputats Carme Forcadell, Dolors Bassa, Marta Rovira, Josep Rull i Raül Romeva.

La posició de la CUP és coherent amb la via rupturista, hereva dels resultats de l’1-O, que ha defensat abans i després de les eleccions del 21-D. Però les circumstàncies també són rellevants, i enrocar-se en l’ortodòxia només servirà per mantenir el bloqueig i el 155, engegar el compte enrere de les eleccions que posen en risc la majoria independentista al Parlament i dificultar construcció d’una estratègia transitable per als partidaris de la República.

Independentment de com acabi demà el ple d’investidura, Jordi Turull mereix l’elogi i el reconeixement públic dels catalans per la seva fidelitat al país i la seva determinació, fent un pas endavant per acceptar l’encàrrec del president Puigdemont i del grup parlamentari de JxCat, sabent que això el posa en el centre de la diana del Suprem, que ahir va mantenir l’empresonament de Jordi Sànchez i Joaquim Forn i que avui podria portar-lo a ell a ingressar de nou a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia