Editorial

La resposta més ferma a la repressió

Barcelona viurà demà una altra gran mobilització, convocada ara per la plataforma d’entitats i organitzacions Espai Democràcia i Convivència, amb el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa! Una manifestació que coincideix amb els sis mesos de l’empresonament del president d’Òmnium Jordi Cuixart i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez. Una altra oportunitat perquè la societat catalana doni una contundent resposta a la repressió que des del setembre passat ha imposat l’Estat espanyol: la presó de Cuixart i Sànchez, la brutalitat policial de l’1-O, l’empresonament del govern de la Generalitat –encara avui amb una part important a la presó i altres a l’exili–, la causa general contra el moviment republicà català amb centenars de ciutadans imputats, i darrerament la criminalització dels CDR. Però també cal recordar la censura d’obres d’art, les condemnes de presó a rapers, el segrest judicial de llibres o els intents de prohibir obres de teatre crítiques.

En la manifestació de demà hi haurà representades sensibilitats diverses, però amb un denominador comú inqüestionable: lluitar contra la vulneració de drets civils que s’està produint i exigir la llibertat de tots aquells empresonats injustament per les seves accions polítiques. Són conceptes democràtics bàsics en perill a l’Estat espanyol en ple segle XXI en què l’existència de presos polítics està esdevenint una vergonya internacional. Vulneracions que generen una reivindicació transversal que cal preservar per la gran força que suposa. Demà hi haurà un clam en defensa dels nostres drets i llibertats, i de la democràcia. Valors irrenunciables que s’han d’acabar imposant per sobre la intolerància i la repressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia