Editorial

Roses grogues

Avui, com cada 23 d’abril, serà un dia molt especial per a la immensa majoria de catalans. Una diada festiva per damunt del que digui el calendari laboral. Una jornada de llibres, de roses, de senyeres, de parades, d’amor, de cultura, de molta gent inundant carrers, rambles i places d’arreu del país. Un dia de tradició compartida, de civisme, de passejar per disfrutar, de regalar-nos cultura i, en definitiva, de celebrar l’altra diada nacional de Catalunya. Enguany, però, igual que el passat, la diada de Sant Jordi arriba marcada per l’agenda política del procés sobiranista català.

Fa un any, érem en ple compte enrere pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, i això hi va afegir un plus d’intensitat i expectativa. Un any després, la repressió policial de les urnes, la persecució judicial dels qui les van fer possibles, la liquidació de l’autogovern per part de l’Estat, l’empresonament o exili de quasi tot el govern català i altres líders de l’independentisme i la deriva autoritària de l’Estat espanyol precaritzant la democràcia, els drets i les llibertats a Catalunya conformen un panorama desolador, que afectarà la diada d’avui de la mateixa manera que ho fa en el dia a dia de tots els catalans.

El groc s’ha convertit en color de solidaritat i reivindicació dels líders polítics i socials empresonats fa mesos pel Tribunal Suprem sense judici ni sentència. Avui ben segur que al costat dels llibres i les roses vermelles tradicionals, veurem moltes roses grogues, per recordar els presos polítics catalans, inclosos els Jordis, Cuixart, Sánchez i Turull, per protestar una vegada més de forma cívica i pacífica per la injustícia a què estan sent sotmesos i per reclamar un cop més, com cada dia, la seva llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia