Editorial

Mossos, en el punt de mira gihadista

Pràcticament confirmada la naturalesa terrorista de l’atac perpetrat ahir contra una comissaria dels Mossos d’Esquadra, a Cornellà, es posa de manifest que el fanatisme del gihadisme radical pot portar determinats individus a actuar en qualsevol moment i contra qualsevol objectiu. I que els Mossos en són un de prioritari, especialment després que van abatre tot l’escamot que el 17-A va cometre els brutals atemptats de Barcelona i Cambrils. La reacció dels Mossos, un cop més, va permetre ahir no haver de lamentar víctimes innocents. Abdelouahab Taib, un ciutadà de Cornellà d’origen algerià de 29 anys, va ser mort pels trets policials quan, després d’entrar a la comissaria, es va abraonar contra un agent amb una arma blanca.

L’atemptat frustrat d’ahir a Cornellà, afortunadament de molt menor magnitud que fa un any, demostra que l’amenaça va molt més enllà dels punts cèntrics i d’interès turístic. Per la qual cosa, amb serenitat i sense generar alarmisme, cal mantenir el nivell d’alerta quatre sobre cinc malgrat la normalitat recuperada després del 17-A. L’atacant va actuar suposadament en solitari. Però aquest és un fenomen global que fa imprescindible la col·laboració entre cossos policials. Per això suposa una absurda i immensa imprudència el fet que el cos policial de l’Estat espanyol que està en primera línia de front del combat contra el terrorisme no pugui disposar de tota la informació i connexió d’abast internacional de primera mà pel vet del govern espanyol. De la mateixa manera alguns partits, com Ciutadans, s’haurien de replantejar l’actual campanya de setge i desprestigi contra uns Mossos que estan a l’avançada de la lluita contra el terror en defensa de tots els ciutadans, sense distinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia