Editorial

Investigació, però sense frivolitats

La reacció dels Mossos enfront de l’atac que van patir dilluns a la comissaria de Cornellà mereix una investigació exhaustiva i que els resultats es facin públics, però també que s’aparqui la frivolitat amb què tracten uns fets d’extrema gravetat alguns actors mediàtics i polítics. Aprofitar la mort de l’assaltant per desacreditar la policia catalana i assenyalar l’agent que va disparar exigint-li responsabilitats és una estratègia oportunista i irresponsable. Perquè més enllà de les motivacions finals que es puguin atribuir a l’atacant, allò que no canviarà és el fet que l’agressor va fer una incursió en una comissaria, amb una arma blanca a les mans i es va abraonar contra una agent amb intenció de matar-la. És injust avaluar l’actuació de la mossa sense tenir en compte l’escenari, l’estat d’alerta antiterrorista existent i el poc temps de reacció disponible.

La mort d’un ciutadà a mans policials sempre s’ha de lamentar. Fins i tot en un cas d’amenaça flagrant. Per això cal una investigació a fons i probablement revisar la celeritat amb què el cas va ser considerat un atemptat. Però també resulta si més no agosarat acusar els Mossos d’una “execució extrajudicial” com ha fet la CUP. Una cosa és certificar quines van ser les motivacions reals de l’atacant, i si hi ha o no una inspiració gihadista tal com existeix en moltes accions similars d’arreu del món. Fins i tot cal auditar en quina mesura es poden aplicar protocols de reacció menys agressius davant d’una amenaça i estudiar sistemes de seguretat alternatius per a les comissaries. Però sempre amb la premissa que un individu armat que ataca una comissaria, sigui quin sigui el motiu, obliga a una resposta amb determinació de qualsevol agent per evitar víctimes innocents o del mateix cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia