Editorial

20-S, l’Estat activa la fase repressiva

La terrible repressió de l’Estat espanyol que pateix l’independentisme català té un punt culminant en l’operació policial impulsada pel jutjat número 13 de Barcelona contra la Generalitat just avui fa un any. Trobaríem nombrosos exemples de vulneració de drets i atacs a les institucions catalanes des de la victòria independentista en les eleccions del 2015. Però el 20-S d’ara fa un any és l’espoleta que activa la repressió a gran escala desfermada per l’Estat a l’entorn del referèndum de l’1-O. Aquell dia la policia espanyola va ocupar la Generalitat i va fer un total de 41 escorcolls en departaments, empreses públiques, despatxos i domicilis personals, i una quinzena de persones van ser detingudes. L’actuació es va concentrar, però, al Departament d’Economia que dirigia el vicepresident Junqueras, on es van congregar desenes de milers de persones en una mobilització històrica.

La gran mentida que fonamenta la causa general contra l’independentisme es va començar a coure el 20-S amb la creació d’una acusació per sedició que comportaria la detenció i empresonament, fa més d’onze mesos, del president d’Òmnium Jordi Cuixart i del llavors president de l’ANC, Jordi Sánchez. Milers de testimonis i gravacions han demostrat que en cap cas va existir la violència i el tumult que el procés judicial assegura. Dins el cúmul d’anomalies que suma el procés en altes instàncies judicials com l’Audiencia Nacional i el Suprem, destaca l’actuació del jutge del número 13, envoltada d’opacitat i irregularitats. Ara bé, fa un any va donar el tret de sortida a l’ofensiva repressora de l’Estat. Però malgrat tot no va aconseguir aturar el referèndum de l’1-O, fruit de la determinació del govern i de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia