Editorial

Deixadesa dramàtica

L’accident ferroviari que va tenir lloc ahir a Vacarisses, a la línia R4 de Rodalies, amb el tràgic balanç d’un mort i diversos ferits lleus, obliga a denunciar una vegada més la responsabilitat directa i exclusiva de l’Estat espanyol en la falta d’inversió crònica per al manteniment i la modernització de la infraestructura ferroviària a Catalunya. Una falta d’inversió històrica, denunciada a bastament, que és responsable de les nombroses avaries que perjudiquen milers d’usuaris al cap de l’any, però que aquest cop li ha costat la vida a un jove de Castellbell i el Vilar.

Les circumstàncies del descarrilament, el fet que el punt on s’ha produït és reincident i estava protegit dels despreniments per una malla i sobretot la constància que el Col·legi de Geòlegs ja havia avisat Adif –el titular de la infraestructura, que depèn del Ministeri de Fomento– que calia una actuació urgent per assegurar la via a causa de la quantitat de pluges acumulades, confirmen que l’accident es podia haver evitat i que Adif hauria hagut de tenir una actitud més responsable i decidida en comptes de conformar-se amb una inspecció visual rutinària.

La política hauria de servir per donar resposta a les necessitats dels ciutadans en forma de serveis, infraestructures, manteniment, seguretat i solució de problemes. La Generalitat va demanar el traspàs de Renfe per fer-se responsable de donar el servei de transport ferroviari als catalans. El govern espanyol s’ha negat sempre a traspassar la infraestructura i el seu manteniment, que inclou les vies i talussos com el que ha provocat aquest descarrilament, però després no fa la seva feina per mantenir la instal·lació en bon estat, ni tan sols quan l’avisen de la urgència d’una actuació. La seva actitud és una vegada més decebedora i inacceptable. I la seva responsabilitat és indefugible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia