Editorial

Una visita amb vocació d’imposició

Pedro Sánchez celebrarà avui a Barcelona el polèmic Consell de Ministres; això sí, blindat per tot un exèrcit policial. Un veritable despropòsit i una irresponsabilitat pel simbolisme de la data triada, el 21-D; per ser l’últim dia feiner abans de Nadal i també per les diverses protestes laborals afegides. Convocar l’executiu espanyol a Barcelona sense el necessari consens amb la Generalitat atribueix a la reunió un caire d’imposició amb regust colonialista. Una imatge que hauria pogut ser encara més punyent si Sánchez no hagués rectificat accedint a la minicimera entre governs. Tal com era d’esperar, ahir no hi va haver grans acords, però la trobada com a mínim va servir per mantenir ponts oberts i permet a Sánchez transitar de retorn al lloc d’on no s’hauria de moure en cap cas, que no és altre que el de la política i el diàleg per resoldre l’actual greu conflicte polític. Objectiu que requerirà tard o d’hora una solució democràtica per als catalans.

Tot plegat, i en un moment d’excepcionalitat repressiva a Catalunya, és lògic que un gruix de la societat catalana vulgui manifestar la seva protesta, com ja es va fer sentir ahir davant l’acte de Foment. La ciutadania hi té tot el dret i no pot ser criminalitzada amb el fals relat de la violència per molt que calgui demanar que imperi el civisme que identifica l’independentisme. Així ho han demanat la majoria d’actors independentistes i també els presos polítics, alguns dels quals mantenien una vaga de fam que ahir van abandonar. Una decisió sempre personal però que és una bona notícia perquè vol dir que s’ha assolit l’objectiu de denúncia internacional i de revertir el bloqueig judicial del TC als seus drets de recurs, i perquè la forma de protesta és legítima però suposava un perill per a la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia