Editorial

La conxorxa contra els Mossos

L’arxivament de les diverses querelles presentades contra els Mossos d’Esquadra, acusats d’investigar polítics i altres persones contràries a la independència per motius polítics, suposa un revés total al que tot indica que va ser un complot per assetjar, intimidar i desprestigiar la policia de la Generalitat. La decisió del jutjat número 22 de Barcelona de tancar el cas justifica l’actuació policial en l’objectiu de disposar de la màxima informació per mirar de preservar “l’ordre públic”, i protegir aquells que “poguessin ser víctimes d’incidents en un moment social d’especial vulnerabilitat” com els que es van viure la tardor del 2017.

L’ofensiva contra la policia catalana arrenca després del brutal atemptat de les rambles del 17-A pel fet que la magnífica resposta dels Mossos no va ser digerida per l’unionisme perquè posava de manifest la capacitat de Catalunya d’operar eficientment com a estat. Una animadversió que va créixer l’1-O, quan els Mossos van optar per ser una policia professional i democràtica i van rebutjar apallissar ciutadans pacífics i indefensos com sí que ho va fer l’espanyola. El setge va tenir com a punt culminant la teatralitzada emboscada de la policia espanyola als agents catalans en una incineradora. En l’atac als Mossos, amb el major Trapero triat com a cap de turc –jutjat per delictes inexistents i amb petició de fortes penes de presó–, es va utilitzar l’Audiencia Nacional, la policia espanyola i una coordinada actuació d’actors mediàtics unionistes. I va tenir el suport polític destacat del PP i Cs, però també del PSC, que es va sumar a la via judicial i a sembrar el dubte. Una vergonyosa ofensiva contra la policia catalana per interès partidista i ideològic que obliga ara els autors a retractar-se i demanar disculpes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia