Editorial

Una batuda policial de caire polític

L’operació policial desenvolupada ahir a les comarques gironines té totes les connotacions d’una batuda d’intimidació repressiva amb fins polítics contra l’independentisme català. En primer lloc, perquè la iniciativa de les nombroses detencions efectuades corresponia a la policia espanyola i no a cap instrucció judicial. I en segon lloc, perquè detenir ciutadans per notificar-los una investigació per suposats desordres públics en les protestes commemoratives de l’1-O de tres mesos enrere està fora de tota justificació i mesura. L’operació d’ahir evidencia la impunitat amb què actua la policia espanyola contra l’independentisme. La desproporció de la mesura amb el desplegament de desenes d’efectius i l’actitud agressiva, prepotent i impositiva dels agents suposa una nova mostra de clara vulneració de drets fonamentals.

La batuda va afectar una quinzena de persones, entre les quals hi havia activistes, fotoperiodistes, sindicalistes i els alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, respectivament, ambdós de la CUP. En aquests dos últims casos el tracte impropi de la policia espanyola s’agreuja per la seva condició d’autoritat pública elegida. En un estat de dret, els actes de protesta com els que es van fer l’1-O tallant les vies del TAV són legítims. Es poden auditar, però en cap cas pot donar peu a una batuda policial de caràcter polític. Per la qual cosa calen explicacions i l’assumpció de responsabilitats polítiques de la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, i del ministre de l’Interior. L’operació evidencia la voluntat d’estaments policials i judicials de mantenir Catalunya en un estat d’excepció permanent que torpedini trobar una solució democràtica al conflicte polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia