Editorial

Caravana de la vergonya

El trasllat dels presos polítics catalans a presons de Madrid ens deixa la imatge històrica d’un govern legítim de Catalunya viatjant captiu dins un furgó de la Guàrdia Civil fortament escortat en direcció a un judici sense garanties en territori hostil. Perquè, més enllà del maquillatge que el Tribunal Suprem estigui ara obligat a fer en les formes per investir de pulcritud la seva deteriorada imatge, la realitat és que el judici que començarà el 12 de febrer és la conseqüència de la voluntat unitària de l’Estat de represaliar la votació de l’1-O i reprimir l’amenaça independentista. I aquesta voluntat ha alineat el poder executiu, el judicial i els poders fàctics, inclosos el rei, les clavagueres de l’Estat i els altaveus mediàtics madrilenys, tots darrere d’una acusació falsa, una instrucció polititzada i de part, una presumpció de culpabilitat i un munt de vulneracions de drets a l’empara de l’anomenat “dret penal de l’enemic”.

La situació és excepcional des de qualsevol punt de vista i justifica una resposta també excepcional de la societat catalana a tots els nivells. Ahir vam veure ciutadans a les presons o a la carretera per acompanyar els presos i visualitzar la seva protesta; vam sentir la declaració institucional del govern alertant la comunitat internacional de la “repressió descarnada de l’Estat” i d’un judici “contra el dret a l’autodeterminació de Catalunya” i “contra la democràcia”; vam assistir al vespre a una manifestació multitudinària, i hi ha convocada una vaga general per a la setmana que ve. La mobilització és més necessària que mai per denunciar amb tota la contundència i com sempre dins del civisme i la no-violència, la injustícia d’un judici a uns líders polítics i socials que no han comès cap delicte llevat de qüestionar la unitat d’Espanya per vies estrictament democràtiques i pacífiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia