Editorial

Junqueras i Forn acusen

La primera jornada de declaracions en el judici per l’1-O que se celebra al Suprem ha deixat la potent imatge de l’exvicepresident del govern Oriol Junqueras passant a l’ofensiva contra el tribunal i rebutjant respondre a cap de les acusacions, a qui va atribuir una barroera tergiversació de la realitat dels fets amb intencionalitat política. El president d’ERC va abanderar ahir l’estratègia del “Jo acuso” contra la repressió de l’Estat espanyol al·legant una persecució ideològica contra ell i l’independentisme. Junqueras es va reivindicar com a pres polític, i va ser taxatiu: “És un judici polític”, evidenciant la naturalesa política d’una causa general contra l’independentisme focalitzada en la imputació d’uns dirigents amb els quals es vol fer una actuació venjativa i d’escarment. La defensa de Junqueras del dret a l’autodeterminació de forma pacífica posa en qüestió la qualitat democràtica de l’Estat, però també el sistema judicial espanyol.

Les acusacions, i amb especial gravetat el ministeri públic que representa la fiscalia, pretenen dibuixar un fals relat de violència amb l’objectiu de plantejar delictes insostenibles com la rebel·lió o la sedició. Per aquest motiu el fiscal Fidel Cadena va insinuar durant l’interrogatori a Quim Forn la connivència dels Mossos, com a cos armat, amb l’organització del referèndum de l’1-O. Una fal·làcia que l’exconseller d’Interior va desmuntar de dalt a baix amb ferms arguments, dades i documentació en una intervenció segura i contundent. La ciutadania va poder tornar a sentir ahir els membres del govern legítim després de gairebé un any i mig a la presó sense judici. I la seva fermesa i digna serenitat van evidenciar com de forta és la repressió a l’Estat espanyol, i com de febles són els seus fonaments democràtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia