Editorial

Un any sense justícia

El context de repressió del referèndum de l’1-O per part de l’Estat ha generat i continua generant situacions injustes de presó i exili, de pressió policial, de vulneració de drets i d’acusacions sense fonament, però sens dubte una de les més escandaloses és la que afecta Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, els joves de Viladecans i Esplugues, respectivament, que aquests dies compleixen un any suportant una persecució judicial inadmissible en un estat democràtic de dret, simplement per haver participat en accions de protesta protagonitzades pels CDR.

L’Audiencia Nacional en va ordenar fa un any la detenció amb acusacions estrambòtiques i sense cap base de sedició, rebel·lió i pertinença a grup terrorista, que van motivar l’exili de l’Adri a Bèlgica i la detenció i trasllat a Madrid durant dos dies de la Tamara. Passat un any, l’Audiencia Nacional ha fet marxa enrere, ha retirat les acusacions inicials i ha traslladat el cas als jutjats ordinaris dependents del TSJC per si fos procedent una acusació per desordres públics, però en canvi continua mantenint de manera arbitrària la privació de llibertat de la Tamara, que no pot sortir de la seva població.

La desproporció del cas és tan òbvia com la responsabilitat de tot el sistema judicial en mantenir aquesta pressió sobre els dos joves, que un any després encara no saben quin jutjat es farà finalment càrrec del seu cas, ni si seran jutjats o si el seu cas serà arxivat. Més enllà del tràngol i la incertesa, és una qüestió de justícia. La indefinició judicial és inacceptable quan dos ciutadans estan sent limitats en els seus drets i tant el TSJC com el Suprem són responsables directes d’aquesta situació, que, un cop més, penalitza la credibilitat i la imatge de la justícia espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia