Editorial

La tossuda bona salut de Sant Jordi

Un any després del Sant Jordi que es va haver de celebrar sota l’aplicació de l’article 155, els actes institucionals que tradicionalment apleguen el món de l’escriptura, de l’edició i de les llibreries van recuperar ahir una relativa normalitat. Relativa perquè, tal com es van encarregar de recordar els diferents discursos, els presos que es diuen Jordi van haver de celebrar el seu sant a la garjola. El fet de coincidir amb la campanya electoral també va atorgar a la jornada una singularitat excepcional. Ahir, en contra del missatge dels partits polítics que estan interessats a sacsejar l’espantall de la confrontació, la societat catalana va tornar a exhibir un dels seus millors actius: la cohesió.

Els set milions de roses i el milió i mig de llibres venuts, malgrat que el temps no hi acompanyava gaire, confirmen la tossuda bona salut d’una de les dates més assenyalades al calendari del nostre país. Més enllà del context polític, Sant Jordi ha reafirmat l’aposta per a la cultura i per a la inclusió social i ha posat de manifest la tímida recuperació del sector, amb un creixement del 2% dels 22 milions d’euros facturats l’any 2018. Aquestes xifres representen un redreçament de la crisi continuada dels darrers deu anys però encara estem molt lluny dels nivells de vendes del 2008, quan la lectura no havia patit encara els estralls de les retallades domèstiques. El llibre adquireix un protagonisme absolut però desgraciadament aquesta prioritat queda concentrada a un sol dia. Estimular l’hàbit i estendre’l en el temps és el repte que tenim l’endemà mateix de Sant Jordi i, en aquest sentit, que el creixement se centri sobretot en l’oferta infantil i juvenil significa que anem pel bon camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia