Editorial

Operació Puigdemont

Poques hores després que els ciutadans, a través dels seus vots en les eleccions generals del 28-A, hagin proclamat la fortalesa del moviment sobiranista a Catalunya i la voluntat del conjunt dels ciutadans espanyols de no avalar la via hostil defensada pels partits de dretes per afrontar aquest problema polític, l’Estat continua avançant amb el ganivet entre les dents, per camins paral·lels a la política i fins i tot paral·lels a la legalitat, per aconseguir el seu objectiu primari de defensar la unitat d’Espanya al preu que sigui i liquidar els que la puguin amenaçar ara o en un futur pròxim.

La decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de vetar les candidatures de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí en les pròximes eleccions europees forma part, com el judici del Suprem i els que vindran, de l’operació per decapitar el moviment sobiranista i fer desaparèixer els seus líders. Una decisió del tot premeditadai irregular, que arriba just després de les eleccions generals i l’últim dia abans de la proclamació de les candidatures, sense temps ni oportunitat possible de recurs efectiu.

La JEC només és el braç executor i ja fa temps que ha demostrat que el fi justifica el descrèdit de les seves decisions, però és necessari preguntar-se en veu alta per què els drets dels presos polítics estan vigents per ser elegits i no els de Carles Puigdemont o per què Lluís Puig –també exiliat a Brussel·les– podia ser escollit senador i Ponsatí i Comín no poden ser elegits eurodiputats. Cal denunciar amb tota la contundència aquests magistrats i els que mouen els fils des del darrere perquè estan vulnerant clarament els drets dels líders sobiranistes, però també els de milions de ciutadans europeus, als quals estan privant de votar els seus candidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia