Editorial

L’ANC manté el rumb amb fermesa

L’Assemblea Nacional Catalana va mostrar novament ahir la seva vitalitat amb una setena assemblea general ordinària multitudinària celebrada ahir a la Tarraco Arena Plaça. La reunió va servir per fixar el nou full de ruta de l’organització independentista. No es pot oblidar la raó de ser d’una ANC que va néixer amb l’objectiu fundacional –i inalterat– d’assolir un estat propi per a Catalunya. Des del 2011 l’entitat ha estat el motor essencial del moviment independentista català amb les diverses mobilitzacions que han congregat centenars de milers de persones.

El full de ruta aprovat ahir manté l’aposta per la unilateralitat en vista de la impossibilitat d’arribar a algun tipus d’acord amb l’Estat espanyol que permeti fer viable el dret a l’autodeterminació del poble català. Per la qual cosa l’ANC planteja una possible declaració unilateral d’independència en cas que després d’unes pròximes eleccions les forces independentistes sumin més del 50%. Caldrà analitzar en cada moment quina és la viabilitat d’aquest plantejament i com es prepara la societat catalana i les institucions del país per afrontar un repte de tal magnitud. Però, en tot cas, l’assemblea d’ahir evidencia que l’ANC continua sent un actor essencial per esperonar el debat social al país i entre els independentistes. Sense oblidar el paper de l’entitat en la lluita antirepressiva que té els exiliats i presos polítics com a principal exponent, però que afecta àmplies capes de la societat catalana. La seva presidenta actual, Elisenda Paluzie, va reclamar la unitat entre institucions, partits polítics i societat civil. I en aquest sentit també l’ANC ha de ser clau per forjar una unitat estratègica entre tots els actors imprescindibles per dur a terme la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia