Editorial

Una imatge esperpèntica

La decisió judicial que reconeix el dret de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín a encapçalar la candidatura de JxCat a les eleccions al Parlament Europeu posa en evidència la parcialitat i la falta de credibilitat de la Junta Electoral Central com a àrbitre neutral dels processos electorals. La JEC ha tergiversat la llei per seguir la consigna d’apartar Puigdemont de la política i menystenir així els drets dels candidats, els dels electors i, en definitiva, el pluralisme polític. El fet en si és greu i genera inseguretat jurídica per la parcialitat i inconsistència legal de la decisió, però també per la imatge esperpèntica d’uns tribunals, passant-se la patata calenta d’una decisió que no volen prendre, perquè protegeix l’expresident a l’exili, però que no poden deixar de prendre per no enfrontar-se a l’escàndol d’una desautorització segura i, en aquest cas, ràpida del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Més enllà de la nul·la imparcialitat dels òrgans administratius i jurisdiccionals espanyols en tot el que fa referència al procés sobiranista i del ridícul del PP i Cs acusant Pedro Sánchez que la fiscalia (ni el Suprem, ni el contenciós, ni els juristes experts) no s’hagi sumat al despropòsit de la JEC, és positiu que Puigdemont, Ponsatí i Comín siguin finalment candidats; és positiu que s’hagi reconegut, aquest cop sí, la vigència dels seus drets fonamentals i que hagin estat respectats. Però en el fons el que emergeix d’aquesta situació és la falsedat de la imatge que a Madrid s’ha fabricat de Carles Puigdemont com a fugit, pròfug, colpista i enemic públic número u dels espanyols. Una imatge gens compatible amb la normalitat legal i política d’un ciutadà que es presenta lliurement a unes eleccions i que pot ser escollit i participar de l’acció política del Parlament Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia