Editorial

El canvi a la Cambra

La clara victòria de la candidatura independentista a la Cambra de Comerç de Barcelona, amb 32 de les 40 cadires del ple, és una novetat en aquesta institució governada per Miquel Valls durant els últims 17 anys, i suposarà un gir en l’orientació de la seva gestió, però no és cap sorpresa, ans al contrari, és conseqüent amb el pes i la transversalitat social del sobiranisme, que lògicament també té el seu reflex en el món empresarial català, dominat per la petita i mitjana empresa, l’emprenedoria i els autònoms.

També reflecteix el sentir de bona part d’aquest teixit industrial i empresarial català, que veu com l’Estat espanyol prioritza la gran empresa i el madridcentrisme, alhora que penalitza l’economia catalana amb un drenatge fiscal sagnant, una inversió pressupostària persistentment deficitària respecte al que correspondria al seu pes en l’economia espanyola i la sensació permanent de fre a les potencialitats i el dinamisme de l’economia catalana. Per això, la candidatura guanyadora (Eines de País) es proposa anar més enllà en la promoció dels diferents sectors econòmics, la protecció del seu teixit empresarial i l’atenció als interessos de l’empresa petita i mitjana, actuant d’alguna manera com una estructura d’estat al servei de les empreses i l’economia del país.

El canvi a la Cambra hauria de servir també perquè la institució es replantegi com es presenta, com s’explica i sobretot com connecta amb les inquietuds de les més de tres-centes mil empreses que en són membres. El vot electrònic ha estat un avenç democràtic, que ha permès un nou rècord de participació, però aquest hauria de ser només el primer pas per multiplicar el 4% que han votat en aquestes eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia