Editorial

Un nou abús de la fiscalia

Cap marge de maniobra per a la política. Just l’endemà de les sessions constitutives del Congrés i del Senat, la fiscalia del Suprem va demanar ahir la suspensió “immediata” dels drets dels presos polítics que en aquestes darreres eleccions generals van obtenir l’acta de diputat. Tot i que el Tribunal Suprem ha decidit passar la pilota a la mesa del Congrés perquè decideixi si cal suspendre o no aquests càrrecs electes, la fiscalia no vol que hi hagi cap marge de maniobra. Cap ni un. Basant-se en el mateix article que el jutge Pablo Llarena ja va utilitzar per suspendre de funcions els diputats al Parlament que estaven encausats, ara, en ple judici, la fiscalia vol fer el mateix amb els diputats al Congrés Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.

Es tracta d’un nou abús basat en unes acusacions que cada cop és més evident que no tenen cap fonament. I més ara, quan un cop enllestida la fase de testimonis en el judici del Suprem ha quedat clar que les acusacions de rebel·lió i sedició no s’aguanten per enlloc. Ni hi va haver violència ni es compleix cap dels requisits que la llei d’enjudiciament criminal exigeix per dur a terme la suspensió d’aquests càrrecs públics. Simplement, de la mateixa manera que se’ls va enviar a la presó de forma preventiva, ara es pretén una suspensió preventiva.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, hauria tingut ara una magnífica oportunitat per demostrar la seva voluntat de tornar a la via política un conflicte que mai hauria d’haver entrat a la via judicial. Lluny de cap gran acte de valentia política en defensa dels drets dels diputats, però, l’exministra Batet ha optat per tornar la patata calenta altre cop al Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia