Editorial

Controlar el ‘top manta’

La determinació del govern municipal de Barcelona per fer front al problema del ‘top manta’ després de quasi dos anys de passivitat és una bona notícia, perquè els manters, a banda de vendre mercaderia sovint il·legal i de generar un perjudici econòmic greu al petit comerç amb una competència deslleial, també envaïen indiscriminadament l’espai públic limitant notablement la mobilitat dels vianants, generant problemes d’inseguretat i contribuint també a degradar la imatge de la ciutat.

El dispositiu policial conjunt de Guàrdia Urbana, Mossos i policia del port que des d’aquesta setmana impedeix als manters instal·lar-se a prop del port i en altres punts cèntrics de la ciutat era, doncs, una necessitat, però és insuficient. Ho és, primer, perquè un centenar d’agents patrullant durant 12 hores al dia tenen una capacitat limitada davant els més de mil venedors ambulants que es calcula que viuen del ‘top manta’ a Barcelona. I ho és també perquè al darrere hi ha un negoci important d’importadors i de màfies de la falsificació de productes de marca, que són els que s’enriqueixen amb aquest fenomen.

Erradicar el ‘top manta’ i fenòmens similars com el dels llauners és un petit objectiu davant el repte que té al davant el nou govern municipal amb l’alarmant increment de la inseguretat a Barcelona. En tot cas és un primer pas, que exigirà persistir en el temps i potser ampliar el dispositiu engegat, així com també una acció conjunta amb Mossos i Guàrdia Civil per perseguir la mercaderia que l’alimenta. Però, l’acció policial necessàriament ha d’anar acompanyada per una acció social tan àmplia com sigui possible, que ofereixi als centenars de persones que ara es dediquen a la venda ambulant alternatives per guanyar-se la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia