Editorial

L’explicació pendent de Borrell

El ministre d’Afers Estrangers del govern espanyol en funcions, Josep Borrell, no haurà de donar explicacions al Congrés pel cas de l’espionatge a les delegacions catalanes a l’exterior gràcies al suport que el PSOE va obtenir del PP, Ciutadans i Vox a la Diputació Permanent. No és la primera vegada que els socialistes fan pinya amb la dreta i la ultradreta per tapar les vergonyes d’un Estat disposat a pagar el preu que sigui en la suposada defensa de la seva unitat territorial.

No hi ha línies vermelles per impedir l’acció política no només dels partits independentistes, sinó del govern legítim de Catalunya. L’acord infame per a l’aplicació del 155 n’és l’exemple més sagnant, però se n’han produït més que ens mostren que el grup d’interessos es mantindrà i es repetirà sempre que els convingui. L’entesa va valer per destituir el govern –aleshores sense el concurs de Vox, perquè encara no havia arribat com a tal al Senat– i, més tard –al costat de Vox–, per evitar la compareixença del rei emèrit per presumpta corrupció; per impedir una investigació sobre el fosc paper del CNI en els atemptats de Barcelona i Cambrils el 17-A i, ara, per aplaudir l’obsessió malaltissa de Borrell contra la projecció de Catalunya a l’exterior.

Però les explicacions que el futur cap de la diplomàcia europea s’estalviarà al Congrés potser les haurà de donar davant la justícia alemanya. La delegada del govern al país germànic, Marie Kapretz, ha interposat una denúncia penal a la fiscalia general federal perquè els serveis secrets de l’Estat van fer un seguiment de la seva activitat privada fins i tot en el període en què havia estat destituïda pel 155. Un nou repte per al diplomàtic Borrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia