Editorial

Europa se’n desentén

La política pot ser molt complexa i els interessos dels estats, molt legítims, però ni l’una ni els altres justifiquen que Europa pugui abandonar les 151 persones emigrades del continent africà i rescatades en aigües del Mediterrani pel vaixell ‘Open Arms’, que fa 11 dies que espera en condicions molt precàries un port segur per poder-les desembarcar. La Itàlia de Salvini, governada des dels postulats de la ultradreta xenòfoba, els ha negat l’entrada als seus ports i ha amenaçat el capità del vaixell i l’ONG catalana si se salten la prohibició, però la resta de països de la UE se n’han desentès, evidenciant la mateixa falta total d’humanitat.

És inadmissible que cap país civilitzat respongui a l’SOS dels vaixells de salvament d’aquesta i altres ONG i resulta difícil d’acceptar que això passi en aquesta Europa que es presenta al món com a precursora de la civilització i defensora dels drets humans, les llibertats, la democràcia i l’estat del benestar. El més trist és que la Unió Europea no hi fa res perquè la competència és dels estats membres i aquests han triat protegir-se de l’onada migratòria i mirar cap a un altre costat, mentre la xifra de migrants morts en la ruta del Mediterrani s’acosta als trenta-sis mil.

Espanya és part del problema i ho evidencien les declaracions de la vicepresidenta Calvo vanagloriant-se de l’excel·lència del govern espanyol vers la qüestió de la immigració, quan la realitat és que no ha mogut ni un dit pels 151 migrants que conviuen fa dies a la coberta de l’‘Open Arms’, tampoc ha denunciat Itàlia i Malta al Tribunal Internacional del Mar per negar-se a oferir un port segur al vaixell i, mirant enrere, el grau de compliment espanyol de l’acord europeu per a l’acollida de refugiats sirians no ha arribat al 15% del compromís adquirit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia