Editorial

Ayuso, mal símptoma

La investidura d’Isabel Díaz Ayuso (PP) com a nova presidenta de la Comunitat de Madrid és des de tots els punts de vista un pèssim indicador del moment que viu la democràcia a l’Estat espanyol. La seva elecció, amb el suport de Ciutadans i Vox, revalidarà el lideratge polític del PP a la comunitat, a pesar dels múltiples casos de corrupció que impliquen el partit, i molt particularment el cas Púnica, que afecta les últimes presidentes, Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, i també esquitxa la mateixa Díaz Ayuso, que també apareix relacionada amb altres irregularitats.

Ayuso, una aposta personal de Pablo Casado, va perdre les eleccions amb els pitjors resultats del PP a Madrid en més de tres dècades, però governarà gràcies a l’aliança de dretes amb Ciutadans i Vox. El pacte programàtic signat amb el partit d’extrema dreta, després dels pactes també assolits a Andalusia i Múrcia, avança significativament en el vergonyós blanqueig que el PP i Cs estan fent de la formació ultranacionalista, xenòfoba, homòfoba i masclista, que continua estenent la seva influència dins les institucions democràtiques.

Les forces d’esquerres han llençat una oportunitat històrica de descavalcar el PP i les dretes en general del govern de Madrid, després de 24 anys ininterromputs de monopoli del poder. Les seves guerres, recels i irresponsabilitat els han impedit rendibilitzar el canvi de cicle marcat per la victòria socialista en les generals del 28-A i han facilitat l’enrocament del PP en el govern i la seva radicalització. Un altre mal símptoma perfectament extrapolable a escala de l’Estat, on la mateixa desunió i desconfiança entre les forces d’esquerres del Congrés està impedint la investidura de Pedro Sánchez i amenaça amb la repetició de les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia