Editorial

Sánchez i la ruleta russa electoral

Lluny d’acostar posicions entre el PSOE i Unides Podem –els dos partits cridats a governar d’acord amb els resultats de les últimes eleccions generals espanyoles–, el termini legal per esgotar les negociacions de la investidura del nou president ha servit per a tot el contrari. Enrere queden els crits de la militància la mateixa nit electoral, quan exigia al guanyador de les eleccions, Pedro Sánchez, que “amb Rivera, no” i també el simulacre d’oferta que el mes de juliol situava Unides Podem a les portes del Consell de Ministres. A l’hora de la veritat, Pedro Sánchez ha torpedinat l’entesa amb Pablo Iglesias i s’ha dedicat a festejar Ciutadans i el PP per aconseguir la seva abstenció. Mentrestant, la dreta s’ha parapetat en el tacticisme electoral esprement a fons la catalanofòbia. I no només la dreta, el mateix Sánchez va convertir ahir la seva roda de premsa en el primer acte de campanya de les noves eleccions.

La repetició electoral després del fracàs consumat ahir dibuixa un escenari temptador per als socialistes, que d’acord amb les seves enquestes internes podrien enfortir les posicions i fins i tot prescindir totalment d’ERC, una situació que permetria a Sánchez abraçar un discurs més centrista, alliberat de les exigències socials d’Unides Podem, i segellar una majoria amb Ciutadans que els mercats podrien beneir, sobretot tenint en compte els dos desafiaments que obsessionen els poders de l’Estat: el problema català i l’amenaça d’una nova recessió econòmica. Poc sembla importar a Sánchez el risc que representa la ruleta russa per la qual aposta i que els principals sacrificats d’aquesta maniobra puguin acabar sent els desmotivats votants d’esquerres i el programa social que tant diu que l’enorgulleix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia