Editorial

Presó i debat de política general

L’operació Judes, de la Guàrdia Civil i l’Audiencia Nacional contra membres dels CDR, que s’ha saldat, momentàniament, amb la presó incondicional de set dels nou detinguts dilluns a la matinada, ha condicionat el debat de política general d’ahir i d’abans-d’ahir al Parlament, fins al punt d’acabar amb una picabaralla impròpia de la cambra. A la situació absolutament anormal que presideix la vida política catalana –i també l’espanyola– amb presos polítics pendents de la sentència del Suprem, amb exiliats, amb polítics inhabilitats i ciutadans independentistes perseguits per la justícia, s’hi ha afegit la desproporcionada operació policial de dilluns i la decisió del jutge de l’Audiencia Nacional grollerament utilitzades per intentar criminalitzar tot el moviment independentista. La portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, que s’ha estrenat en el càrrec en substitució d’Inés Arrimadas, ha deixat ben clar que el partit taronja aprofundirà en l’estratègia de la provocació, sense límits, com va demostrar ella mateixa exhibint una fotografia de l’atemptat de la caserna de la Guàrdia Civil de Vic el 1991 per posar en un mateix sac ETA, els CDR i el president de la Generalitat o, després del ple, el president del seu grup parlamentari, Carlos Carrizosa, que va acusar els grups independentistes d’aplaudir terroristes.

L’impacte que una decisió judicial, l’empresonament dels set independentistes, va causar en el Parlament no pot deixar en segon pla altres aspectes del debat, com ara l’acostament del govern als comuns per als pressupostos, la petició de retirada de la Guàrdia Civil o l’aposta per l’amnistia. Però mostra quin clima s’albira, pendents de la sentència del judici de l’1-O i ja en plena campanya del 10-N.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia