Editorial

Donald Trump, en el punt de mira

El president nord-americà, Donald Trump, afronta una nova polèmica, l’enèsima en els seus tres anys de mandat. Trump és ara en els focus de tothom per les pressions que va exercir –i que la Casa Blanca va voler amagar de manera totalment improcedent– al president ucraïnès Vladimir Zelenski perquè investigués els moviments empresarials a Ucraïna de Hunter Biden, el fill petit de l’exvicepresident i candidat demòcrata a les eleccions presidencials de l’any vinent Joe Biden. Els demòcrates han volgut aprofitar el greu moviment en fals de Trump per presentar un ‘impeachment’, és a dir, un procés de destitució, contra el president nord-americà. Serà el quart en tota la història dels Estats Units i en cap ocasió ha prosperat. En aquesta ocasió serà també molt complicat que ho faci, bàsicament perquè els republicans tenen majoria al Senat, que és on es decidirà finalment l’‘impeachment’.

La maniobra demòcrata té riscos evidents i no és clar que acabi erosionant la figura de Trump, ara amb una popularitat baixa, d’un 43% dels electors, sobretot perquè entre els votants republicans la figura del president no està pràcticament qüestionada, malgrat els seus estirabots constants i la seva manera de fer, més pròpia sovint d’un empresari que es creu l’amo del seu negoci, que no pas d’un mandatari de la primera potència mundial. En tot cas, no és clar tampoc que els demòcrates, i sobretot el seu candidat favorit Joe Biden, no siguin una víctima col·lateral de tot l’afer. De fet, també s’ha sabut que l’exvicepresident va maniobrar fa temps per evitar que la fiscalia ucraïnesa investigués els negocis del seu fill, contractat a 50.000 euros al mes a la principal empresa de gas del país eslau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia