Editorial

Avui cal un tsunami per la llibertat

La nova manifestació convocada avui per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana s’emmarca en un context especialment dramàtic, dotze dies després de la brutal sentència de l’1-O. La qual cosa fa imprescindible una rotunda resposta de la majoria social de Catalunya que la rebutja. La manifestació d’avui servirà com a punt culminant de les intenses jornades de protesta que s’han viscut arreu del país. Mobilitzacions que persistiran mentre l’Estat espanyol no vulgui acceptar la naturalesa política del conflicte que vivim i l’afronti com a tal, i no des de la perspectiva repressiva de la via judicial i policial.

“Llibertat” és el lema de la marxa que avui omplirà el carrer Marina de Barcelona a partir de les cinc de la tarda. Una protesta que té la llibertat dels presos polítics en l’epicentre, ja que no podem oblidar que a més dels membres del govern de la Generalitat empresonats, també hi ha tres dirigents de les organitzacions convocants: el president d’Òmnium, Jordi Cuixart; l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, que exercia el càrrec l’octubre del 2017 durant el referèndum de l’1-O i quan va ser empresonat. I l’expresidenta del Parlament, però també primera presidenta fundacional de l’Assemblea, Carme Forcadell.

La marxa, que té el suport d’un ampli espectre polític i de la major part de les principals entitats de la societat civil, ha de servir també per denunciar la repressió policial viscuda als carrers els darrers dies, i afermar la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania fortament vulnerats a Catalunya pels poders de l’Estat. Per tot plegat, la manifestació d’avui no és una més. I cal que sigui un tsunami ciutadà per la llibertat dels presos i les llibertats individuals i nacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia