Editorial

La necessària llei d’eutanàsia

El Congrés dels Diputats ha començat a tramitar un nou projecte de llei per regular l’eutanàsia, una demanda social que té el suport de més del 70% de la població espanyola, i que sembla que en aquesta ocasió sí que podrà ser atesa perquè té el suport majoritari a la cambra. Si tot va com està previst, doncs, no es repetirà el fracàs dels anys 2018 i 2019 i tirarà endavant una regulació que permetrà, a qui ho demani, amb temps i de manera repetida, morir dignament i no haver de patir dolor en casos de malaltia greu incurable o que provoqui una invalidesa crònica, segons detalla el projecte de llei presentat, el primer de la nova legislatura del nou govern de coalició.

Fa molts anys que en la societat catalana i espanyola hi ha una demanda important en aquest sentit. Una demanda que també té el suport de més del 60% dels catòlics i que permetrà deslliurar-se de patiments innecessaris a molts malalts que no estan disposats a viure amb un dolor sovint insofrible i que, per tant, volen posar fi a la seva vida. Una vida que, en molts casos, ja no consideren que sigui digna de viure. Permetre una eutanàsia regulada evitarà també que es repeteixin els casos de gent que hagi de tirar pel dret fora de la llei per poder complir el seu desig més íntim i profund.

La llei trobarà oposició en diferents sectors de la societat per als quals l’eutanàsia confronta totalment amb els seus principis religiosos i morals. Una posició ben lícita que no hauria de provocar, però, que des de l’oposició de drets del PP i de Vox s’utilitzi la tramitació de la llei per desbarrar sobre la política del govern amb mentides i fal·làcies que cauen pel seu propi pes, de tant indignes que són.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia