Editorial

Catalunya aposta per la tecnologia

La cancel·lació del Mobile World Congress ha posat de nou sobre la taula la importància i la repercussió que té per a Barcelona i la seva economia ser punt de referència en un món tan dinàmic i en creixement com el de la telefonia mòbil i les telecomunicacions en general, però també la frenètica activitat emprenedora que es canalitza a través o al voltant del Mobile i que afecta tot l’ecosistema de ‘start-ups’ del camp digital i tecnològic, que passa per ser un dels motors del creixement de l’economia catalana en les pròximes dècades.

L’aposta catalana per la tecnologia és decidida i queda reflectida en els pressupostos per al 2020, que s’estan tramitant al Parlament, en els quals el del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública creix un 84%, amb partides dirigides a impulsar l’administració digital en els serveis públics, a desplegar la cobertura de fibra òptica a totes les comarques catalanes, a fer arribar el 5G a tot el territori o al pla que es va presentar ahir per impulsar la intel·ligència artificial (IA) i utilitzar-la en benefici de la societat en àmbits com ara la salut, l’educació, la mobilitat, la sostenibilitat, l’economia productiva o els serveis públics.

Diferents estudis pronostiquen que la IA generarà un increment de 15 bilions de dòlars al PIB mundial en la pròxima dècada. Per això invertir en desenvolupament tecnològic en aquest camp és una aposta estratègica encertada per potenciar la base existent al nostre país, amb centres de recerca i tecnològics, infraestructures com el superordinador MareNostrum i un potent sector TIC amb 180 empreses especialitzades en IA, i per situar Catalunya en una posició favorable per participar d’aquest creixement econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia