Editorial

Units i cuers en seguretat sanitària

L’única autocrítica que hem sentit del govern espanyol respecte de com està gestionant la crisi per la pandèmia pel coronavirus és la disculpa que ahir va dirigir directament als nens el vicepresident segon, Pablo Iglesias, quan va comparèixer en roda de premsa per explicar com podran sortir de casa els infants de fins a 14 anys a partir de diumenge. És d’agrair que l’executiu es disculpi pel galdós paper que ha fet en la qüestió concreta de l’inici de desconfinament dels menors, però el gest només serà fum si el reconeixement de l’error no serveix per variar el rumb de l’administració de mesures en el futur.

Sense autocrítica no hi ha possibilitat de millora. L’executiu espanyol ha volgut portar la lluita contra la Covid-19 a toc de corneta, militaritzant el comitè de crisi, fent molt visible l’exèrcit, la Guàrdia Civil i la Policía Nacional en les rodes de premsa i als carrers i centrant el discurs comunicatiu en la unitat com a eix fonamental. I, és clar, centralitzant les decisions, sense tenir en compte les recomanacions dels presidents de les diferents comunitats autònomes, especialment les de Quim Torra. S’han acomplert els pitjors pronòstics i el lema de la propaganda oficial, ‘Este virus lo paramos unidos’, ha servit d’escut per vigilar els desafectes a la versió oficial.

Els despropòsits acumulats des del primer dia poden explicar per què segons un estudi realitzat per Deep Knowledge Ventures (DKV) entre 200 països, en el qual s’analitzen més de setanta variables diferents, l’Estat espanyol és a la cua en seguretat sanitària entre els 33 països de la zona euro i ni tan sols apareix en la llista dels 40 països més segurs d’arreu del planeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia