Editorial

El setge al govern de Sánchez

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha gestionat l’escac de la Guàrdia Civil amb la destitució del coronel Pérez de los Cobos, el relleu del general Ceña, el número 2 del cos, i la provisió de 247 milions per a l’equiparació salarial de la ‘benemérita’ amb la resta de policies. El que no podrà explicar mai, per imperatiu legal, és que va fulminar el coronel quan va veure que el seu informe judicial de l’anomenat cas del 8-M, tendenciós, ple d’errors, omissions i tergiversacions, era una càrrega de profunditat per erosionar-lo a ell i al govern de Pedro Sánchez.

Tampoc explicarà mai, aquest cop per imperatiu polític, que aquest informe és tan poc fiable com la majoria dels informes de la Guàrdia Civil –llavors era el coronel Baena– en què es van basar les condemnes a cent anys de presó pel referèndum de l’1-O a Catalunya. Es tractava en el fons de derrocar un govern legítim; llavors el govern de Carles Puigdemont i ara el govern del PSOE i Podem. En tots dos casos, la Guàrdia Civil és un instrument, que sembla actuar com una policia política, amb objectius o instruccions polítiques, més que com una policia democràtica.

Aquells silencis còmplices durant la croada contra l’independentisme català impulsen ara l’ariet que intenta minar la legitimitat del govern progressista a Espanya amb l’objectiu de substituir-lo. El setge a La Moncloa fa setmanes que està en marxa, articulat per la dreta política (PP, Vox i Cs), multiplicat pel seu potentíssim aparell mediàtic, escenificat amb banderes i cassoles als carrers de Madrid i armat pel braç judicial i policial de l’Estat profund; un poder fàctic tendent sempre a imposar el seu ordre, que no és ni l’ordre constitucional, ni l’ordre democràtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia