Editorial

La restitució del major Trapero

La restitució del major Josep Lluís Trapero al capdavant del cos de Mossos d’Esquadra és un acte de justícia, de coherència i de dignitat. La sentència judicial absolutòria de l’Audiencia Nacional el va restituir legalment, acreditant la seva innocència i la de la policia catalana de tots els càrrecs que la Guàrdia Civil, la fiscalia i la jutgessa instructora els van imputar en relació amb l’1 d’Octubre. Aquell relat infundat, que es va pretendre imposar des de tots els estaments de l’Estat i que va motivar l’acusació formal contra el major, va ser la coartada que van utilitzar barroerament el govern Rajoy i tots els partits que van donar suport al 155 per fulminar centenars de càrrecs del govern i l’administració catalana, inclòs el major Trapero, en la seva obsessió per decapitar el procés sobiranista. La devolució de Josep Lluís Trapero a la responsabilitat que ocupava llavors, i de la qual va ser apartat de forma injustificada i deshonrosa és doncs la conseqüència natural, és la decisió correcta i també és l’única coherent per part d’un govern que va assumir les seves funcions amb l’objectiu de restituir tot allò que el 155 havia malmès.

És important recordar i recalcar, especialment aquests dies en què s’està jutjant els coautors dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils, que aquesta decisió no només restitueix la integritat i la credibilitat del major i dels Mossos com a institucions de la Generalitat que són; també és la restitució personal i professional de qui va comandar, amb encert i lideratge, l’eficaç resposta policial davant l’atac terrorista del 17 d’agost del 2017. Un acte, insistim, de justícia que, malgrat tot, no esborra el preu que el major Trapero ja ha pagat en els últims tres anys, ni tampoc pressuposa cap conseqüència per als instigadors d’aquesta injustícia. A partir d’aquí, cal desitjar que el retorn del major Trapero i els moviments interns que pugui provocar, que són perfectament lògics i legítims, puguin ser resolts amb la màxima eficiència i correcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia