Editorial

El soroll ‘versus’ el bon govern

La crisi de la Covid-19 posa a prova el sistema sanitari, però també la societat i els diferents sectors afectats per les restriccions, provocant un conflicte entre la protecció del bé comú, en aquest cas la salut pública, i la del bé particular, que pot ser tenir més recursos per treballar, o viure sense restriccions, o no perdre diners. Els polítics i governants no se n’escapen, d’aquesta tensió, i encara menys en plena precampanya de les eleccions del 14 de febrer, i això ha quedat clar aquesta setmana amb l’enèsima crisi de confiança entre els dos partits del govern català, Junts i ERC. La causa puntual és segurament anecdòtica. La qüestió important és que han acabat posant els seus problemes personals o de partit per damunt del més important per al país i la ciutadania, que, sens dubte, era i és posar en marxa un pla raonable i ben calculat de flexibilització de les mesures restrictives que reobri l’aixeta i les perspectives de futur de les activitats econòmiques, esportives i culturals i alhora corregeixi l’excessiva laxitud i velocitat de la desescalada de la primera onada.

Això, que és el que van fer ahir, és el que els ciutadans esperen del seu govern. I esperarien també que el seu govern, a més de tenir les competències per controlar l’epidèmia imposant mesures restrictives de mobilitat i activitat, tingués els recursos econòmics necessaris per compensar el dany que l’aturada fa a l’economia de treballadors, autònoms i empresaris. Si no els té és perquè Pedro Sánchez va centrifugar les competències, però no els recursos. I encara esperarien que el govern expliqués bé l’estratègia reforçada de rastreig i testatge d’aquesta desescalada, i les responsabilitats buscades al Departament de Treball pel fiasco dels ajuts als autònoms. Aquestes eren les coses importants, no unes filtracions o una baralla interna, constant i molesta, que erosiona l’autoritat del govern, resta crèdit als partits que el formen i desmobilitza el seu electorat. Cal esperar que d’aquí al 14-F puguin bandejar el soroll i prioritzar el bon govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia