Editorial

L’únic camí són les urnes

Els catalans estem cridats avui a les urnes per exercir la democràcia, per triar els nostres representants al Parlament, per triar de manera indirecta el 132è president de la Generalitat i, fonamentalment, per assenyalar en quina direcció volem que camini l’autogovern català els propers anys. Alguns candidats, partidaris d’una Catalunya autònoma dins d’Espanya, afirmen que l’última dècada de governs sobiranistes ha estat una pèrdua de temps i que convé girar full, deixar-ho córrer i conformar-se a gestionar l’autonomia per donar el millor servei possible als catalans. Obvien, és clar, que l’última dècada ha servit per anar més lluny que mai en tres-cents anys en l’aspiració de recuperar la sobirania de Catalunya; ha servit per posar en evidència que mig país, pel cap baix, vol que Catalunya sigui un estat independent d’Espanya, justament perquè és la manera de donar els millors serveis possibles a la ciutadania; ha servit per comprovar que la immensa majoria d’aquest país està d’acord a resoldre aquesta qüestió de la manera més justa i democràtica, votant en un referèndum, com ho va fer Escòcia. I ha servit, també, per comprovar que l’Estat espanyol no és el que ha volgut aparentar els últims quaranta anys, perquè per mantenir la seva unitat i el poder sobre Catalunya i els seus recursos ha sacrificat democràcia, estat de dret i justícia, ha empresonat polítics honestos i ha menyspreat l’opinió dels catalans fins al punt de silenciar-la amb violència policial i repressió judicial.

Els ciutadans que no estan d’acord amb l’actitud hostil de l’Estat, els que creuen que els catalans han de poder decidir, els que aspiren a una Catalunya independent d’aquest Estat, els que creuen en una república que defensi la llibertat, la democràcia, la justícia social i el progrés de la seva ciutadania, només tenen un camí per fer sentir la seva opinió, per perseguir el seu objectiu, per exercir el seu dret a decidir, i aquest camí, avui, passa per les urnes. Amb mascareta, distància i molta prudència, però amb tota la legitimitat, persistència i dignitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia