Editorial

El setge a l’independentisme

El judici que demà començarà contra Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina per haver format part de la Sindicatura Electoral que havia de vetllar per les garanties democràtiques del referèndum de l’1-O és un clar exemple de l’estratègia de repressió sostinguda que l’Estat espanyol implementa des de fa més de tres anys per frenar les aspiracions de la societat catalana d’exercir el dret a l’autodeterminació. Cal establir d’entrada que aquest procés constitueix en si mateix un atac a la llibertat acadèmica, insòlit en democràcia, perquè jutja uns professionals, politòlegs i juristes per haver fet la seva feina, en aquest cas, d’assessorament tècnic d’un procés electoral, d’acord amb un encàrrec del Parlament de Catalunya. Aliena a tot això, la fiscalia demana presó (2 anys i 9 mesos), multa i inhabilitació (un any) per desobediència i usurpació de funcions, tot i que els síndics no van ser notificats pel TC, no van arribar a exercir la seva funció i tampoc van usurpar la funció de cap estament oficial. No només això, tractant-se d’un cas senzill i de poca envergadura pel que fa a la instrucció, s’ha mantingut més de tres anys en espera de judici, allargant de manera artificial la pressió judicial als síndics.

Aquest judici s’afegeix a la querella que la fiscalia de Catalunya va activar ahir, un cop superades les eleccions i assumit que l’independentisme tornarà a governar amb majoria absoluta al Parlament, contra el president de la cambra, Roger Torrent, i els membres de la mesa de Junts i ERC per haver permès el debat i la votació de resolucions sobre l’autodeterminació de Catalunya i el rebuig a la monarquia espanyola. L’atac contra les idees i contra el dret a debatre-les, votar-les i enunciar-les en el marc d’un Parlament és una evidència, com ho és que l’Estat manté intactes la seva voluntat i el seu pla minuciós i inexorable de venjança, de desgast i de dissuasió a través de la repressió per frenar un moviment polític, democràtic i pacífic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia