Editorial

El Suprem s’acarnissa de nou

El Tribunal Suprem va tornar a demostrar ahir que creu poc en la justícia i molt en l’acarnissament, el càstig desmesurat i la revenja, almenys en el cas dels presos polítics catalans, que ja va condemnar a llargues penes de presó pel referèndum de l’1-O. Ahir, en l’informe sobre els indults no va sorprendre i s’hi va oposar, tal com tothom esperava, però la sala segona, que presideix el magistrat Manuel Marchena, no va desaprofitar l’ocasió per reblar encara més el clau sobre els presos, posar tota la pressió possible al govern de Pedro Sánchez i, sobretot, desacreditar sense miraments les idees polítiques de tots aquells que, seguint el mandat de les urnes, van tirar endavant l’1-O. Marchena i els seus companys de sala intervenen, un cop més, en l’àmbit polític i s’alineen amb els plantejaments de la dreta i la ultradreta espanyoles, que, amb l’aval d’alguns dels principals mitjans de comunicació, són en plena campanya contra la concessió dels indults i reclamen que continuï el càstig i l’empresonament dels polítics catalans.

De l’informe del tribunal en destaquen les crítiques personalitzades en Jordi Cuixart, la ironia totalment fora de lloc quan parla de les reivindicacions d’independència, com si no fos un aspiració legítimament democràtica, com s’hi menyspreen les peticions d’amnistia i, finalment, com s’aprofita per carregar contra els serveis penitenciaris catalans, dels quals obvien, totalment, que sempre han actuat conforme a la llei.

Tot plegat, en mig d’un clima cada cop més enrarit en la política espanyola i amb un govern Sànchez que si tira endavant els indults és per pura estratègia de supervivència de la legislatura i no pas perquè, com ha demostrat sovint, cregui en la necessitat del diàleg per resoldre el conflicte català. La prova és que s’oposa a l’amnistia, que sí que permetria posar el comptador a zero als presos polítics, als exiliats i als més de tres mil represaliats que hi ha a tot el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia