Editorial

Vacunar-se sí o sí

“Si encara no estan vacunats, aquest és el millor moment per agafar cita”, va dir dimecres la secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Carmen Cabezas. Doncs això. Que els ciutadans aprofitin el moment i prioritzin ser vacunats contra la Covid-19, al davant de vacances i altres interessos personals d’oci que tant venen de gust ara a l’agost. És el millor servei que poden fer per protegir la seva salut, la de la seva família i la de la resta de ciutadans. Les vacunes, com s’ha demostrat en aquesta cinquena onada, són efectives i salven vides, no només d’aquells que han estat vaccinats, sinó de molts altres ciutadans no vacunats que, en altres circumstàncies, potser emmalaltirien, i alguns d’ells amb conseqüències greus. Com ens ha estat ensenyant des que va irrompre en les nostres vides, el coronavirus SARS-CoV-2 és, sovint, imprevisible i de conseqüències nefastes. Tota prevenció, doncs, és poca i les vacunes són ara mateix la més efectiva, a part dels tradicionals rentat de mans, mascareta, distanciament de seguretat i ventilació de llars i locals públics.

Com ho demostren les dades fetes públiques aquest cap de setmana passat pel grup de recerca en biologia computacional de la UPC, la campanya de vacunació ha evitat gairebé tres mil morts a Catalunya des de primers d’any i 64.450 contagis, que s’haurien traduït en uns 27.315 ingressos a les UCI. Unes dades que haurien de ser prou convincents perquè bona part de la franja de població menor de quaranta-nou anys, que és la que té els índexs de vacunació més baixos, no dubti més i, aprofitant la bona conjuntura actual d’arribada de moltes dosis i de cites lliures, es vacuni.

Els primers adolescents vacunats aquest mateix dimecres, de seguida que van poder, haurien de ser un exemple per als més grans. Després de la persistència que han demostrat a l’escola, ara no dubten a protegir-se i a protegir els altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia