Editorial

Justícia per a Rajoy

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i els seus exministres d’Interior i d’Hisenda Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro són un petit pas més a prop d’haver de comparèixer davant un tribunal de justícia d’Andorra per rendir comptes de les coaccions del govern espanyol a la Banca Privada d’Andorra (BPA) per aconseguir suposats comptes bancaris d’Artur Mas, Oriol Junqueras i la família Pujol. Fa mesos que els exdirigents del PP intenten enterrar aquesta qüestió, refugiant-se en el laberint judicial espanyol per bloquejar la comissió rogatòria d’Andorra, i, de fet, encara queda algun recurs per retardar-lo més, però sembla cada cop més inevitable que les il·legalitats que van cometre o ordenar en el marc de l’Operació Catalunya, per incriminar i desactivar els líders del catalanisme i el sobiranisme, tinguin conseqüències, com ara ser jutjats pels delictes de coaccions, amenaces, xantatge, extorsió, coaccions a òrgans constitucionals i creació de document fals.

Si tot segueix el curs normal, Rajoy, Fernández Díaz i Montoro, l’operació d’Estat contra líders i representants polítics catalans i aquest tot s’hi val en nom de la unitat d’Espanya, seuran a la banqueta dels acusats per ser jutjats en una sala de justícia d’Andorra, perquè cap instància de la justícia espanyola, particularment la fiscalia i l’Audiencia Nacional, no han vist la necessitat d’iniciar cap procediment a Espanya per aquestes presumptes il·legalitats. De la mateixa manera que tampoc van moure un dit per destapar i jutjar cap dels casos de corrupció i frau del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, que sí que té una causa oberta al Regne Unit; de la mateixa manera que tampoc ha estat possible que la justícia espanyola obrís cap procés pels crims del franquisme, que sí que tenen una causa oberta a l’Argentina. Si hi afegim els revessos de la justícia internacional i altres instàncies neutrals a la persecució judicial espanyola al procés sobiranista, resulta força evident que Espanya i tots els seus ciutadans tenen un problema greu amb la seva justícia, perquè actua o no responent a interessos espuris i sense la imparcialitat imprescindible per exercir la seva funció en una democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia