Editorial

Un mal favor a Espanya

L’incident provocat per una bandera d’Espanya en una aula de batxillerat del col·legi La Salle de Palma despulla del tot la falta total de decència, honestedat i escrúpols d’un determinat sector de la política, la dreta i la ultradreta, i dels mitjans de comunicació que els fan d’altaveus, a l’hora de crear i escampar una realitat falsejada, d’atiar l’odi visceral contra els adversaris polítics o els qui pensen diferent, i de sacrificar la seguretat, la privacitat i el prestigi de persones concretes si això serveix als seus objectius. Cal deixar clar que la professora de català de La Salle que va ordenar retirar la bandera de l’aula es va limitar a fer la seva feina i complir l’acord previ amb els alumnes d’autoritzar-la només els dies que la selecció espanyola jugués partit en el mundial de futbol a Qatar. Cal denunciar el tracte injust i inadmissible que ha rebut dels alumnes i pares que han alçat la veu i l’han assenyalat, per part del PP i Vox, que han utilitzat l’episodi de manera farsant i indigna per als seus objectius polítics i per part dels periodistes i mitjans que no volen la veritat sinó arguments per al seu relat ideològic.

És lícit i cal preguntar-se si hauria passat el mateix en el cas que la protagonista involuntària dels fets hagués estat una professora de castellà o bé si l’incident s’hagués produït en una escola de Madrid. És necessari posar sobre la taula també si realment respecta i defensa una bandera qui la utilitza com a arma de l’odi i la confrontació entre ciutadans i partits del mateix estat. I, sobretot, cal anar al veritable tema de fons d’aquest cas, que és la insubordinació dels alumnes davant l’autoritat de la professora i de l’escola, la protecció dels pares a l’empoderament injustificable dels seus fills i la utilització de l’escola que fan alguns partits sacrificant els principis i objectius fonamentals de l’educació per obtenir un pírric rèdit polític. Més enllà d’això, cal posar el focus sobre els qui han contribuït a engendrar aquest episodi falsament patriòtic, perquè tots ells li han fet un mal favor a Espanya, a la seva cohesió social, la convivència dins l’Estat i la importància vital de l’educació per al seu futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia