Editorial

El Mobile Congress transcendeix el seu marc

L’edi­to­rial d’avui ha estat deba­tut per Xevi Sala, Toni Brosa, Toni Romero, Car­les Sabaté, Lluís Simon, Sara Muñoz, Teresa Márquez, Dolors Bellés, Raül Gar­cia, David Brugué, Anna Puig i Maria Palau.

El pri­mer Mobile World Con­gress a ple ren­di­ment després de la pandèmia acaba d’arren­car a Bar­ce­lona subrat­llant no només el poten­cial d’un sec­tor clau sinó també la pos­si­bi­li­tat d’inci­dir en temes que trans­cen­dei­xen el seu propi marc. L’opor­tu­ni­tat la va apro­fi­tar molt encer­ta­ment l’alcal­dessa Ada Colau en el seu dis­curs de ben­vin­guda, quan va recor­dar al pre­si­dent espa­nyol, Pedro Sánchez, l’objec­tiu com­par­tit de regu­lar el preu del llo­guer dels habi­tat­ges, que ara cas­tiga sobre­tot els nos­tres joves. Encara que un fòrum tec­nològic com aquest no sem­bli d’entrada l’esce­nari més ade­quat per a una rei­vin­di­cació així, aquest és pre­ci­sa­ment el valor afe­git del congrés: l’avant­guarda del conei­xe­ment apli­cada al món empre­sa­rial ha de ser­vir per fer nego­cis i obrir nous horit­zons d’inversió però alhora ha de vet­llar també per la ves­sant social que hi va apa­re­llada. I, en aquest sen­tit, sense llo­guers asse­qui­bles, resulta evi­dent que el nos­tre talent emer­gent cre­uarà la fron­tera. El pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat, Pere Ara­gonès, ho va saber resu­mir així en la seva inter­venció: hem de saber inno­var per fer un món millor, fem avenços tec­nològics, però posem-ho al ser­vei del bé comú. En una línia simi­lar es va expres­sar el direc­tor gene­ral del MWC, Fran­cesc Fajula, que para­fra­se­jant Pablo Picasso va recal­car que cal dei­xar fluir la ima­gi­nació per fer-ho pos­si­ble tot. Aquest és l’espe­rit amb què comença la nova edició d’un congrés con­so­li­dat que ha asso­ciat la seva imatge a la trans­for­mació tec­nològica de la capi­tal cata­lana amb una reper­cussió indis­cu­ti­ble, tant pel que fa a inversió directa com indi­recta. Jus­ta­ment per això cites d’aquesta mena gene­ren con­sen­sos més enllà dels dife­rents pro­jec­tes polítics.

Cin­quanta anys després de la pri­mera tru­cada amb un telèfon mòbil, aquest ins­tru­ment de comu­ni­cació ens ha can­viat la manera de viure i la manera de tre­ba­llar, per això és impor­tant que els seus orga­nit­za­dors, també les admi­nis­tra­ci­ons que hi col·labo­ren, tin­guin clara la con­veniència de crear un espai digi­tal més ètic i sos­te­ni­ble, sense dei­xar de banda, és clar, el crei­xe­ment estric­ta­ment econòmic del sec­tor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.