Editorial

Operació Catalunya: justícia o Espanya

L’editorial d’avui ha estat debatuda per Toni Brosa, Carles Sabaté, Lluís Simon, Pako Espiga, Teresa Márquez, Irene Casellas, Anna Serrano, Dolors Bellés, Núria Astorch, Ure comas, Guillem Vidal i Susanna Oliveira

L’anomenada operació Catalunya, que implica el govern d’Espanya i els cossos policials en la persecució i incriminació de polítics i ciutadans vinculats en major o menor mesura amb el procés sobiranista català, s’ha negat, s’ha ignorat i s’ha intentat tapar des de diverses instàncies polítiques, judicials i mediàtiques de l’Estat espanyol, però continua surant sense parar i aquest cop ja no és per les filtracions o declaracions d’un personatge injuriat com l’excomissari Villarejo, sinó perquè un jutjat d’instrucció de Madrid hi té una investigació en marxa arran de la querella interposada per Sandro Rosell, expresident del Barça, i una de les víctimes de l’esmentada trama. Tot el que ha transcendit fins ara d’aquesta operació indica clarament l’existència d’una conspiració orquestrada des de l’Estat, liderada pel govern de Mariano Rajoy, conduïda per la direcció del Ministeri de l’Interior amb intervenció del comandament policial i amb la cooperació imprescindible del sistema judicial amb l’objectiu de conjurar l’amenaça que suposava l’auge sobiranista a Catalunya per a la unitat de l’Estat espanyol, encara que per aconseguir aquest objectiu calgués saltar-se la llei, vulnerar drets constitucionals, ignorar l’estat de dret o subvertir la democràcia.

Ningú sap a hores d’ara quin recorregut tindrà aquesta investigació judicial; el que sí que sabem és que un jutjat d’instrucció, que representa la base del sistema judicial espanyol, actua amb criteris totalment diferents dels que ha utilitzat la direcció judicial (Audiencia Nacional, Tribunal Suprem) a l’hora de rebutjar la desena de querelles presentades abans amb relació a l’operació Catalunya. I el que sabem, també, és que tampoc la política espanyola ha fet res per arribar al fons d’aquest escàndol democràtic, ignorant la urgència d’una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats que posi llum a la intervenció de membres del govern, polítics en actiu, alts càrrecs dels ministeris, funcionaris de l’Estat i a la utilització de fons reservats (públics) en activitats tan il·legals com ara perseguir, difamar o incriminar falsament adversaris polítics i ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia