L'OMS juga a veure qui la diu més grossa

Un dels efectes més imprevistos que provoca l'epidèmia de grip A és el descrèdit de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Mentre que els governs miren de coordinar esforços per controlar el contagi i evitar el pànic entre la població, els directius de l'OMS van jugant a veure qui la diu més grossa. El mateix alt càrrec (el secretari general adjunt) que ha desautoritzat l'expert que va afirmar que menjar porc infectat podia transmetre la grip és el que tot seguit hi ha afegit que, si el virus es continua estenent, un terç de la població mundial en podria quedar afectada. Una altra crida a l'alarmisme que s'haurien pogut estalviar.

La perplexitat que aquesta cadena de despropòsits ha provocat entre les autoritats sanitàries dels països afectats ha obligat els responsables polítics a adoptar una posició mai vista: plantar cara a l'OMS i reclamar-li coherència i seriositat a l'hora de fer declaracions públiques. La ministra espanyola de Sanitat i Polítiques Socials, Trinidad Jiménez, qualificava dijous passat d'irresponsables els intents de vincular el consum de carn de porc amb el contagi. I divendres el conseller d'Agricultura de la Generalitat, Joaquim Llena, s'hi afegia recordant que els mateixos informes de l'OMS descarten que tot plegat sigui un problema porcí. Mentrestant, els fets van demostrant que l'èxit dels protocols d'actuació no depèn de la por que es faci a la gent, sinó de l'aplicació rigorosa i sistemàtica de les mesures preventives i d'una ràpida medicació. Justament el que segurament va faltar a Mèxic. L'evolució favorable de tots els pacients que hi ha a casa nostra és la millor prova que la transparència no ha de ser sinònim d'histerisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.