Opinió

Espanya ens estima

Societat Civil Catalana passa
a l'atac

Aquesta setmana la parella que lidera aquesta associació espanyolista catalana ha estat de gira per Madrid. Dimecres van participar en un fòrum organitzat per l'Associació per a la Defensa de la Transició i dijous a la tarda presentaven la carta que han fet arribar al cos diplomàtic amb la seva visió del procés.

I què els expliquen als ambaixadors que hi ha a Espanya? Doncs ho resumia en aquests cinc punts el vicepresident Joaquim Coll el mateix dijous al matí a Los Desayunos de TVE.

Primer: "el procés no té legitimitat democràtica". Segon: "no és transparent ni honest". Tercer: "no està justificat". Quart: "no beneficia els catalans". I cinquè: "posa a una societat democràtica davant d'una coacció inacceptable".

Hi ha algun dels arguments que s'aguanti? Jo crec que no. Però forma part de la batalla de les idees i cal respectar-ho i discutir-ho raonadament.

El que no podem tolerar és que ens diguin, en aquest cas el president de l'entitat, Josep Ramon Bosch (a la foto), que "políticament som una societat malalta" o que "el secessionisme és una bogeria". I tampoc, com va dir Coll, que "la societat catalana està dividida".

Més perillosos que els colpistes del 23-F

El dimecres dia 4 de juny el periodista i historiador espanyolista César Vidal publicava un article a La Razón que portava per títol: "L'independentisme català: el 23-F de Felip VI?". Escrivia Vidal: "D'aquí a pocs mesos, Felip VI s'enfrontarà a un desafiament, llançat pel nacionalisme català, més perillós fins i tot que l'articulat pels colpistes del 23-F." Devem ser més perillosos pels que el 23-F no van témer res. Si no, no ho puc entendre. No tenim armes, ni uniformes, ni bigoti.

El Confidencial, Interior i els mossos

El digital que sap allò que els altres no sabem, i que té el "master" en periodisme creatiu, explica que el ministeri de l'Interior ha introduït una clàusula a l'avantprojecte de la Llei Orgànica de Règim de Personal de la Policia Nacional que permetrà als Mossos d'Esquadra contraris a "la deriva independentista" passar-se a les Forces de Seguretat de l'Estat.

Segons José María del Olmo, que és qui engipona la notícia, "encara que aquesta normativa serà d'aplicació pels funcionaris de totes les policies autonòmiques i locals, fonts properes a la tramitació de la llei asseguren que el departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz ha introduït aquesta opció amb l'únic objectiu d'oferir una sortida als mossos que no vulguin seguir les instruccions dels governs catalans". No és paranoia si et persegueixen de veritat.

O l'article és molt pervers o al ministre el va inspirar la brisa que corre pel Valle de los Caídos. Acaba dient: "els Mossos seran els encarregats de garantir la consulta. És a dir, que la independència sembla impossible sense els mossos".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia