Opinió

Keep calm

El pinyol

La Policia Municipal de Terrassa ha multat una parella d'avis perquè collien les olives d'una olivera que era en un espai públic

Llegeixo que la Policia Municipal de Terrassa ha multat una parella d'avis perquè collien les olives d'una olivera que era en un espai públic. La sanció, que és de cent euros, és per vulneració de l'ordenança de bases de convivència democràtica, ja que es considera una infracció l'ús de la via pública per fer feines o oficis sense autorització. No cal dir que quan s'ha sabut, la polèmica s'ha desfermat. Que on anirem a parar? Que quin mal feien aquests avis? Que quina convivència vulneren? Que s'haurien de sancionar d'altres comportaments. Que feien un favor perquè en els indrets públics on ningú no agafa les olives, el terra acaba ple de pinyols i, sovint, les voreres brutes. Que no hi ha respecte per res, ni pels arbres, diuen uns. Ni pels avis, diuen els altres. Que quan ens facin falta flors, anirem a arrencar les del parc. Que no es multen pas els que abasten pinyes o omplen les garrafes d'aigua a les fonts públiques. Que si això, que si allò… però en canvi ningú ha dit res de com la policia va arribar al lloc dels fets. Segons sembla, l'agent de la municipal va anar al lloc a requeriment d'un ciutadà que va avisar la policia. Ja estic a favor d'ajudar les forces de l'ordre per mantenir-lo i avisar, informar quan s'està cometent un acte delictiu o criminal, però volen dir que n'hi ha per tant? Com perquè un respectable ciutadà en un exercici desmesurat de delació aixequi el telèfon per trucar a la policia? Trobo que és un excés de responsabilitat ciutadana que truqui informant que hi ha un parell de delinqüents que a plena llum del dia i al mig de la via pública manlleven del patrimoni urbà municipal una quantitat d'olives que… que què? Que atempten contra la convivència? No fotem! Sóc més partidari de creure que al darrere d'aquesta trucada hi ha més alguna qüestió de motiu personal contra la parella d'avis que no pas de zel comunitari i veïnal. En qualsevol cas, insisteixo, el que és significatiu en aquest cas és l'actitud del ciutadà, aquest és per mi el pinyol de l'assumpte que em fa ennuegar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia