Opinió

Keep calm

Supervivent designat

Amb la seva filosofia de no tornar-se boig ni estressar-se, Rajoy emergeix com a líder europeu

Netflix emet una nova sèrie política amb el títol original de Designated Survivor, que s'ha traduït com a Sucesor designado, tot i que seria més apropiat Supervivent designat. El supervivent designat és l'individu en la línia de successió presidencial que es protegeix en un lloc segur quan el president i la resta del govern estan tots junts en un emplaçament. A la vida real, l'últim successor designat va ser Jeh Charles Johnson, secretari de Seguretat Nacional, durant el debat sobre l'Estat de la Unió, el gener d'aquest any. A la sèrie, aquesta figura l'encarna Kiefer Sutherland, un càrrec mitjanet de la Casa Blanca que ha d'assumir la presidència quan un atac terrorista al Capitoli liquida el comandant en cap i la resta del govern.

Des que ha esclatat la policrisi, el poder ja no és el que era. A l'abril, Obama va visitar Europa i es va reunir a Hannover amb Hollande, Merkel, Cameron i Renzi. Sis mesos després, Obama està a punt de plegar i la seva candidata ha perdut. Hollande ha anunciat que no es presenta més perquè no el vol ningú. Cameron va haver de plegar pel Brexit. I Renzi ha dit adéu després de perdre el seu referèndum constitucional. Només queda Merkel? No. Un home quiet ha sobreviscut al seu tresorer, al rescat dels seus bancs, a la voluntat de la meitat dels habitants del nord-est de marxar, a la revolta dels indignats i al Podem de dretes. I ara, com si fos el designated survivor, emergeix a la dreta de Merkel. Com? Aneu a La Voz de Galicia i no us perdeu el vídeo de la conversa que hi va tenir diumenge Bea Costa mentre caminava entre Ribadumia i Meis. “La política és bona per a la salut?”, pregunta la periodista. “La clau és intentar fer les coses bé i tampoc tornar-se boig ni angoixar-se”, respon l'home amb xandall. Tan poc s'estressa, que quan li pregunten per CR7 diu allò de: “Jo procuro no opinar sobre el que no sé.” No és el mateix que va dir sobre Messi, però, escolti, faci com jo i no es posi en política. I així pot durar quaranta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia